آخرین اخبار
کد مطلب: 79913
«مديري که چرت مي‌زند، فوتباليستي که شيشه مي‌کشد!»
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1734

به گزارش سلام لردگان، در سال‌هاي اخير بحث سيگار يا قليان کشيدن بازيکنان بيشتر به چشم آمده و در رسانه‌ها مطرح شده تا حتي مردم نيز به فوتباليست‌ها مشکوک شوند. نبايد البته با ديدن يکي، دو مورد همه اهالي فوتبال را به آلودگي متهم کرد اما وقتي با مديران و مربيان باسابقه هم‌کلام مي‌شويم، همه آنها از چند نمونه نام مي‌برند.  عدم نظارت بر زندگي شخصي بازيکنان و حرفه‌اي نبودن آنها باعث شده تا برخي از افراد حد و مرزي را براي خود به‌عنوان يک ورزشکار تعيين نکنند و حتي به اعتياد روي بياورند. چه خوب است که همراه با تست پزشکي باشگاه‌ها که پيش از عقد قرارداد انجام مي‌شود، تست اعتياد نيز گرفته شود تا هم باشگاه‌ها خيالشان راحت باشد و هم اين‌که بازيکنان يک خط قرمزي را بر خود تعيين‌شده بدانند.  البته در همين راستا شنيده‌ايم که يک باشگاه ليگ برتري قصد دارد چنين آزمايشي را امسال از بازيکنانش بگيرد. 

درودگر: مديري را مي‌شناسم که در محل کارش چرت مي‌زند!
صادق درودگر، مدير باسابقه فوتبال کشورمان در رابطه با بحث اعتياد و استفاده از دخانيات در ميان فوتباليست‌ها به «شهروند» مي‌گويد: «متاسفانه يکي از چيزهايي که در ايران مد شده، کشيدن قليان است.  به همين خاطر ورزشکاران نيز ناخواسته خودشان را درگير اين موارد کرده‌اند که چند نمونه‌اش را در سال‌هاي اخير مشاهده کرده‌ايم. حتي خيلي از ورزشکاران خودشان قليان‌سرا دارند و دخانيات هم مصرف مي‌کنند.  در اين مورد بايد يک اتحاد در جامعه ورزش رخ دهد تا ورزش ما عاري از هر گونه آلودگي باشد.»
وي همچنين مي‌افزايد: «اعتياد اما قضيه‌اش کاملا متفاوت است و ورزشکاران کمي هستند که درگير اين ماجرا مي‌شوند. بايد از تمام بازيکنان پيش از عقد قرارداد نه‌تنها تست اعتياد، بلکه تست هپاتيت و اچ‌آي‌وي هم گرفته شود.  البته بايد از داوران، مديران و مربيان نيز تست اعتياد گرفته شود زيرا در فضاي ورزش حضور دارند.  شخصا مديري را مي‌شناسم که هر روز پشت ميزش چرت مي‌زند و دايما در خواب به سر مي‌برد!»
کعبي:  رفقايم جلوي چشمم
 مواد مصرف مي‌کردند
حسين کعبي، بازيکن سابق تيم‌ملي فوتبال که هنوز هم در رده باشگاهي به فوتبالش ادامه مي‌دهد، دراين‌باره به «شهروند» مي‌گويد: «آنقدر از اين موارد در ميان فوتباليست‌ها ديده‌ام که گفتنش برايم سخت است. حتي دوستان نزديکم در تيم‌هاي مختلف موادهايي مصرف مي‌کردند که نمي‌توانم بگويم. يکي از آنها به من گفت چرا قليان نمي‌کشي؟ من هم در جواب گفتم اين مسأله شخصي است و به کسي ربطي ندارد.  اگر مي‌خواستم قليان بکشم، همان سيگار را انتخاب مي‌کردم که ضررش کمتر است! متاسفانه درخصوص مصرف مواد مخدر خيلي چيزها در طول سال‌هايي که بازي مي‌کنم، ديدم تا حدي که از گفتنش سرم درد مي‌گيرد.»وي در رابطه با لزوم گرفتن تست اعتياد مي‌افزايد: «در ايران نمي‌توانند چنين کاري را انجام دهند زيرا اصلا باشگاه‌هايي به اين‌که بازيکنشان چه چيزي مي‌خورد و چه چيزي مي‌کشد، کاري ندارند. بايد بزرگان فوتبال و فدراسيون جلوي اين مسأله را بگيرند زيرا خيلي از بازيکنان جديدالورود به فوتبال درگير اين مسائل شدند و خيلي زود هم فوتبالشان نابود مي‌شود. »
درخشان:  تست اعتياد بايد الزامي باشد
حميد درخشان، مربي فوتبال کشورمان درخصوص الزام باشگاه‌ها به گرفتن تست اعتياد به «شهروند» مي‌گويد: «گرفتن تست اعتياد اصلا چيز بدي نيست.  ممکن است در نگاه اول به يکسري از بازيکنان بر بخورد اما کسي که سالم باشد، هيچ شکي به خودش ندارد.  اين مسأله مي‌تواند حداقل هشداري براي بازيکناني باشد که همين حالا معتاد نيستند اما در مجالسي تفريحي مواد مصرف مي‌کنند.  وقتي نام فوتبالمان را حرفه‌اي مي‌گذاريم بايد حرفه‌اي باشيم.  نمي‌شود بازيکنان هم از فوتبال پول درآورند هم اين‌که آن‌قدر آزاد باشند که مواد مخدر هم مصرف کنند.»
وي در ادامه خاطرنشان مي‌کند: «بازيکنان اگر مي‌خواهند عمر ورزشي‌شان زياد باشد، نبايد به سوي چنين چيزهايي بروند.  مي‌بينيم کساني که تا ??سالگي فوتبال بازي مي‌کنند زيرا زندگي سالمي داشتند.  متاسفانه در طول سال‌هايي که مربيگري کرده‌ام بازيکناني را ديده‌ام که مشکوک به مصرف مواد هستند و بايد اين مسأله ريشه‌کن شود.»
چشمه‌سري:  معتادان را فقط تهديد مي‌کنيم!
وجيه‌الله چشمه‌سري، پزشک سابق پرسپوليس و فعلي پيکان درباره لزوم گرفتن تست اعتياد از بازيکنان فوتبال به «شهروند» مي‌گويد: «در حال حاضر در ايران فقط يک تست سلامت از بازيکنان گرفته مي‌شود که در تمام دنيا نيز مرسوم است. اين تست شامل بخش‌هاي زيادي است اما بحث تست اعتياد هنوز در ايران وجود ندارد.  مثلا باشگاه پيکان از تمام بازيکنانش در ناحيه مچ دست و پا ام‌آرآي گرفته تا وضع پزشکي‌شان مشخص شود.  هر باشگاهي مي‌تواند تست اعتياد را از بازيکنانش بگيرد و هيچ ايرادي ندارد اما الزامي پشت آن نيست.»
وي با اشاره به مشاهداتش در طول سال‌هاي اخير مي‌افزايد: «متاسفانه چه بخواهيم و چه نخواهيم مواد مخدر در جامعه ما وجود دارد. اگر تست اعتياد انجام شود، روند مثبتي شکل مي‌گيرد زيرا حداقل از سلامت جسمي بازيکن مطمئن مي‌شويم. در سال‌هاي اخير نيز شائبه‌هايي درخصوص برخي از بازيکنان وجود داشته و حتي خودم به چند بازيکن مشکوک شدم.  بعد از اطلاع دادن به باشگاه به آنها تذکر داديم که اگر اين رفتارشان را کنار نگذارند، قراردادشان فسخ مي‌شود. اميدوارم اين موضوع در فوتبالمان رواج پيدان نکند.»
پورکاظمي: بازيکناني داشتيم که شيشه و حشيش مصرف مي‌کردند
لطفعلي پورکاظمي، رئيس فدراسيون پزشکي ورزشي به دنبال راهکاري براي جلوگيري از شيوع اعتياد در ميان ورزشکاران است.  او دراين‌باره به «شهروند» مي‌گويد: «بحث اعتياد فقط در فوتبال مطرح نيست. باشگاه‌ها قبل از عقد قرارداد با بازيکنان تست پزشکي مي‌گيرند که شامل تست خون، قند، چربي، ارتوپدي، معاينات داخلي(گوارش و اکوي قلبي) و دندانپزشکي است.  حتي آنها مشاوره دوپينگ مي‌شوند. در برنامه‌مان است که تست اعتياد را براي باشگاه‌ها مخصوصا در فوتبال الزام کنيم. از شما هم بابت اين پيشنهاد تشکر مي‌کنيم. متاسفانه اين مسائل در ميان فوتباليست‌ها وجود دارد و حتي برخي را اخيرا ديدم که با مصرف ماده‌اي به نام «مت آنفتامين» که يک نوع شيشه است، گول خورده‌اند و نمي‌دانستند که مواد مخدر مصرف مي‌کنند.»
وي همچنين مي‌افزايد: «تست الکل نيز در برخي از مسابقات انجام مي‌شود و به دنبال راهکارهاي ديگري هستيم تا ورزشکاران سالم در باشگاه‌ها فعاليت کنند.  يکي از ضروريات در شرايط فعلي تست اعتياد است که شايد همين حالا هم به صورت موردي در باشگاه‌ها گرفته شود. موردهايي را داشتيم که در همين اندک تست‌ها مشخص شده از شيشه و حشيش استفاده مي‌کردند و از بين يک تا ?‌سال محروم شده‌اند اما چون پرونده‌شان محرمانه بوده، اعلام نکرديم.»
چه کنيم با اين فوتبال رهاشده؟
با خواندن صحبت‌هاي اهالي فوتبال مي‌توان وجود بازيکناني را ببينيم که همين حالا در ليگ برتر فوتبال ايران حضور دارند و همزمان مواد مخدر هم مصرف مي‌کنند. به نظر مي‌رسد فقط نتيجه‌گرايي براي مديران فوتبالي مهم شده و هيچ به بحث حرفه‌اي بودن توجهي ندارند. شايد براي برخي غيرقابل باور باشد که فوتباليست‌هاي محبوبشان که براي تشويق آنها اين‌قدر وقت و هزينه صرف مي‌کنند، بدون توجه به عشق هواداران و وظيفه‌شان نسبت به مردم شب‌ها در مجالسي حاضر مي‌شوند که در شأن يک فوتباليست و ورزشکار نيست.  اگر اين فوتبال که به نظر رها شده، به اين روندش ادامه دهد، شايد فاجعه‌اي در انتظار باشد اما اگر مسئولان به فکر باشند و قبل از اين‌که دير شود، کارهايي مثل همين انجام تست اعتياد را انجام دهند، هر زودتر اين پديده شوم به پايين‌ترين درصدش برسد.
منبع : شهروند
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس